Weet jij eigenlijk hoe je ideale klant eruitziet?

Buyer persona onderzoek

Buyer persona onderzoek

Bij Fluo geloven we dat klanten niet alleen cijfers op een spreadsheet zijn, maar individuele personen met unieke verhalen, gedachten, verlangens en behoeften. Als bedrijf wil je met je communicatieboodschap inspelen op deze persoonlijke verlangens en behoeften. Maar hoe kan je dat effectief doen als je niet precies weet wie je ideale klant is?

Reken op Fluo voor een datagedreven buyer persona-onderzoek zodat je je marketingstrategieën kan afstemmen op de exacte wensen van je doelgroep.

Is een buyer persona echt een meerwaarde?

We begrijpen best dat er twijfels bestaan rond het concept van buyer persona-onderzoek. Dat komt vooral door de slechte voorbeelden met louter abstracte demografische gegevens en een slechte stockfoto.

Maar wanneer je goed gedefinieerde buyer persona's hebt ontwikkeld, zal dat niet alleen je marketinginspanningen versterken, maar het zal ook je productontwikkeling, klantenservice en algemene bedrijfsstrategie informeren. Door te weten wie je klanten zijn en hoe je aan hun behoeften kunt voldoen, kun je een op maat gemaakte ervaring bieden die hun loyaliteit vergroot en jouw bedrijfsresultaten verbetert.

Kwantitatief 🤝 Kwalitatief persona-onderzoek

Om een duidelijk beeld te scheppen van je doelgroep gebruiken we een combinatie van uitgebreide gegevensanalyse en kwalitatieve onderzoekstechnieken.

We gaan in gesprek met huidige en potentiële klanten, stellen surveys op, bezoeken forums en blogs, en bestuderen gegevens over de sector en de concurrentie. Zo leren we de uitdagingen, frustraties en pijnpunten van je ideale klanten beter kennen, alsook hun motivaties en bezwaren.

Daarnaast is het interessant om collega’s uit verschillende departementen te interviewen. Elk departement heeft unieke klantervaringen die kunnen dienen als waardevolle informatie. Sales en support medewerkers staan in direct contact met je klanten terwijl marketingmedewerkers toegang hebben tot interessante data.

Op vlak van data-analyse zijn vooral je bestaande klanten interessant. We kijken naar hun demografische gegevens, zoals leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, job en locatie. Verder analyseren we hun gedrag en voorkeuren, zoals hun aankoopgeschiedenis, interesses en online activiteiten.

Kortom, met een mix van goede gesprekken en duidelijke data, stellen we buyer persona’s op die representatief zijn voor jouw doelgroep.

Benieuwd hoe goed we jou al kennen? Kom eens langs om het te ontdekken.

Klinkt goed?