Ook automatisch de beste mails sturen?

Marketing automation

Marketing automation

Een persoonlijke aanpak wordt steeds belangrijker voor een succesvol marketingplan. En hoewel het tegenstrijdig klinkt, kan marketing automation daarbij een belangrijke rol spelen, zowel bij B2B als B2C marketing.

Veel marketing automation tools maken het namelijk mogelijk om communicatie af te stemmen op de persoonlijke voorkeuren van je lezers.

Benieuwd hoe dat werkt en of Fluo jou kan helpen? Neem gerust eens contact op met ons team, want ook niet alle communicatie hoeft automatisch te zijn.

De voordelen van marketing automation

Marketing automation is een erg slimme manier om te communiceren met je doelgroep. Je kunt ze gepersonaliseerde berichten sturen op vlak van interesses, vorige aankopen of andere persoonlijke voorkeuren. Bovendien kan de software je helpen om je doelgroep beter te leren kennen.

Marketingautomatisering helpt je om tijd en geld te besparen door monotone analytische en marketingtaken van jou over te nemen. Dankzij deze automatisering kan jij efficiënter werken en meer tijd besteden aan belangrijkere taken.

Kies de beste marketing automation tool

Voor we gaan automatiseren, onderzoeken we eerst wat jouw klanten nodig hebben of van jou vragen. Op basis daarvan kunnen we je doelgroep gericht segmenteren, leuke communicatie uitwerken en geschikte kanalen kiezen. Daarna helpen we je om de beste marketing automation software te kiezen. We zorgen er natuurlijk ook voor dat het platform dat we kiezen goed integreert met jouw CRM software.

Vervolgens zetten we alles op punt zodat leads of klanten op het juiste moment van hun customer journey gepersonaliseerde e-mails of communicatie ontvangen.

“Dus nu kan ik achteroverleunen?”

Eenmaal alles is ingesteld, verloopt een groot deel van je marketingactiviteiten inderdaad automatisch. Maar dan is het nog steeds belangrijk om de resultaten goed in het oog te houden en de communicatie bij te sturen wanneer nodig.

Soms kan een kleine aanpassing al een groot verschil betekenen op vlak van conversies. Maar dat ontdek je enkel door te testen en te meten.

Kom eens langs bij Fluo als je meer wil weten.

Klinkt goed?