Gedaan met lastminute posts en verjaardagswensen aan Bart van HR: volg een globale strategie voor je sociale media.

Social media campagne & posts

Social media campagnes

Al die inspiratieloze social media posts ook beu en wil je iets speciaals doen met jouw social media marketing? Iets creatiefs maar tegelijkertijd doeltreffend? Iets waarvan jouw merk de invloed echt zal voelen?

Fluo is het digitale en sociale media marketing agency bij uitstek om jouw communicatie in goede banen te leiden en je doelgroep te raken waar het echt een verschil kan maken.

Strategie is het keyword

Wanneer we jouw marketing via sociale media onder handen nemen, gaan we niet zomaar wat postjes schrijven over de features van je nieuwe product, de verjaardag van Bart van HR of “verplichte” maar irrelevante valentijnswensen.

Nope, we volgen een heus stappenplan om de strategie van jouw sociale media vast te leggen. Daarbij zetten we jouw merk en jouw doelgroep centraal.

Bij welke kanalen voel je je goed? Gebruikt je doelgroep die actief? Kan je daar relevante boodschappen verspreiden die je doelgroep dichterbij brengen?

Daarnaast kijken we ook of advertentiecampagnes op sociale media nut hebben. Ga je reclame maken via Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, Pinterest of Reddit? Kies je enkel voor organische content? Of maken we er een mix van?

Aan de slag met je contentkalender

Na de strategische voorbereiding wordt social media marketing snel een stuk concreter. We zetten de stap van theorie naar praktijk en gaan een of meerdere sociale media campagnes opzetten.

Daarvoor bepalen we niet enkel de inhoud per campagne, maar ook timings, budgetten voor ads en welke content op welke kanalen verschijnt. We maken een sociale media kalender en content planning, zodat er een duidelijk overzicht is voor iedereen die betrokken is bij jouw sociale media.

Een duidelijke planning zorgt ervoor dat de juiste content op het juiste moment bij de juiste doelgroep terechtkomt. Het zorgt er ook voor dat er geen last-minute posts gemaakt worden die helemaal niet bij de globale strategie passen.

Contentcreatie voor jouw favoriete kanalen

In een derde fase wordt onze samenwerking nog concreter. Eenmaal de strategie vast staat en de kalender uitgewerkt is, creëren we posts en eventueel ads. Dankzij een mix van creatieve genieën en penvaardige schrijvers is er bij ons nooit een tekort aan verdraaid goede reels, prachtig afgewerkte posts en adembenemend efficiënte advertenties.

Wij geloven in templates, zolang ze zelfgemaakt en kwalitatief zijn! Templates zijn namelijk een goede manier om ervoor te zorgen dat we efficiënt nieuwe visuals bij kunnen maken, waarin jouw huisstijl consistent gevolgd wordt.

Heb je ons ontdekt via sociale media, dan zijn wij toch zonder twijfel het sociale media bedrijf om jouw volgende campagne ineen te steken? (Of vond je ons via Google? Dan moeten we het misschien ook eens over SEO en content marketing hebben?)

Klinkt goed?